Use este identificador para citar ou linkar para este item: https://repositorio.ufba.br/handle/ri/3797
Registro completo de metadados
Campo DCValorIdioma
dc.contributor.authorCerqueira, Martins Dias de-
dc.contributor.authorMarques, Edson de Jesus-
dc.contributor.authorMartins, Dirceu-
dc.contributor.authorRoque, Nídia Franca-
dc.contributor.authorCruz, Frederico Guare-
dc.contributor.authorGuedes, Maria Lenise da Silva-
dc.creatorCerqueira, Martins Dias de-
dc.creatorMarques, Edson de Jesus-
dc.creatorMartins, Dirceu-
dc.creatorRoque, Nídia Franca-
dc.creatorCruz, Frederico Guare-
dc.creatorGuedes, Maria Lenise da Silva-
dc.date.accessioned2011-11-21T13:55:41Z-
dc.date.available2011-11-21T13:55:41Z-
dc.date.issued2009-
dc.identifier.issn0100-4042-
dc.identifier.urihttp://www.repositorio.ufba.br/ri/handle/ri/3797-
dc.descriptionp. 1544-1548.pt_BR
dc.description.abstractThis work report the seasonal variation of composition of the volatile oils from leaves and from flowers of Myrcia salzmannii harvested in the sand dunes of Salvador, Bahia, northeastern region of Brazil in the years 2001 and 2003. The oils were analyzed by GC-FID and GC-MS being identified 49 components. Nine essential oil samples of leaves collected on different months and years and one sample of flowers were analyzed. β-Caryophyllene and α-humulene were the only compounds present in all of the samples being the first the majority compound.pt_BR
dc.language.isopt_BRpt_BR
dc.subjectMyrcia salzmannii,pt_BR
dc.subjectEssential oilpt_BR
dc.subjectTerpenespt_BR
dc.titleVariação sazonal da composição do óleo essencial de Myrcia salzmannii Berg. (Myrtaceae)pt_BR
dc.title.alternativeQuímica Novapt_BR
dc.typeArtigo de Periódicopt_BR
dc.description.localpubSão Paulopt_BR
dc.identifier.numberv. 32, n. 6.pt_BR
Aparece nas coleções:Artigo Publicado em Periódico (Química)

Arquivos associados a este item:
Arquivo Descrição TamanhoFormato 
35.pdf175,54 kBAdobe PDFVisualizar/Abrir


Os itens no repositório estão protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, salvo quando é indicado o contrário.